Kerrankin sanon mielipiteeni suoraan. Aiemmat teksitini ovat olleet läpäläätä, tähän tekstiin verrattuna. Siis joo, ei tämäkään "kunnon" kannanotto ole, mutta koitan kirjoittaa nyt jotain...

Muistini mukaan kaikki lähti siitä, kun Paavo Arhinmäki "Arhis" kommentoi naistelehti Gloriassa, että "nämä kaikki cheekit on hirveetä sontaa". Ulkoministeri Stubb hyökkäsi tätä vastaan ja kirjoitti Twitteriin, että kuuntelee parhaillaan Cheekiä. Heko hei, itsekin kuuntelin silloin, kun uutista lueskelin. Mä itse tykkään Cheekin Sokka irti-albumista paljonkin, eikä lyriikoiden tartte olla kovin ihmeellisiä.

Mutta kyse on Paavo Arhinmäestä. Ei minusta.

Okei, pysähdytääs hetketksi aikaa tähän. Paavo on kulttuuriministeri (nykyisin myös urheiluministeri), joka inhoaa yhtä Suomen suosituinta miesartistia. Luultavammin ministeri ei pitäisi minään saavutuksena saada jäähallia täyteen katsojia alle kahdessa tunnissa. Mutta asian ydin on se, että kulttuuriministeri lyttää suomalaista kulttuuria, artistia joka tekee Suomen hiphop- kulttuurin eteen töitäkin. Hän edesauttaa toiminnallaan suomalaista musiikkikulttuuria.

Toki on muitakin rap- ja hiphop- artisteja, mutta nyt onkin kyse Paavon ja Cheekin sodasta.

Hiljaiseloahan tähän Arhinmäki vs Cheek -kohuun oli tässä aika kivasti, mutta nyt Paavo on taas avannut sanaisen arkkunsa laukomalla yhteyden Cheekin ja Monthy Pyton- brittikomediaryhmän välille. Hmmm... mitähän yhteistä on Monthyilla ja Cheekillä? Aa, nyt keksin! Se, että molemmat myyvät lippuja himonopeudella! Muutakaan en keksi.

Ja tässä tulee hauskin juttu; Paavo- persoona ei pidä minään saavutuksena, että tämä sonta-Cheek varaa/myy Olympiastadionin täyteen alle puolessatoista tunnissa. MUTTA ministeri-Arhinmäki pitää oikeutettuna menestystä, koska onhan Cheek "tehnyt varmaan paljon töitä sen eteen". Kiitos, ministeri-Arhinmäki! Toisin sanoen Paavo-persoona ei henkilökohtaisesti pidä Cheekin Bling-Blingistä, autoista ja vähäpukeisista naisista. Mutta onko se sitten ministeri-Arhinmäki, joka nauraa vuokra-Bentleylle oman suhde-Audinsa takapenkiltä?

Paavollahan on kaksi eri persoonaa! Paavo-persoona, joka avautuu julkisuuteen kaksikin kertaa sanomaan, etä inhoaa Cheekin musiikkia vaikka jonkinmoisesta rap- musiikista pitääkin. JA ministeri-Arhinmäki, joka on salaa tyytyväinen Cheekin uurastuksesta suomalaisen hiphop-kulttuurin ylläpitämisestä ja tien raivaamisesta? Hänhän sanoi, että Cheekin menestys on ansaittua, hän ei vähätellyt menestymisestä. Tosin samaan syssyyn verottajapuoli iski ja sanoi, että tuloeroja on tasattava. Olisit nyt verottaja ollut hiljaa.

Yksi biisi olisi Arhinmäelle kuunneltavaksi. Vink vink.

~ Elizabeth