Hei vaan hei! 

Tuli tässä näin aamusella (joo, nythän ei siis ole aamu enää) isoveljeni kanssa puheeksi television sarjat. Mullahan on seurauksessa (suomeksi siis mä kyttään, milloin se sarja ois mahdollista nyysiä laillisesti mulle tai sitten mä katselen sitä, poikkeutena Touch - en ole vielä aloittanut) kuusi tv-sarjaa. Näistä kuudesta viis on näytetty Suomessakin, kuudetta vain Jenkeissä. Eli ne sarjat, joita seuraan on: Supernatural, Stargate Atlantis, Game of Thrones, 24, 21 Jump Street ja Touch (suom. Kosketus). Suomeksi sanottuna Stargate Atlantis on se, mitä ei ole esitetty Suomessa. Jotenkin toi luku on hirveeen iso! Apua. Ja mun veli alkoi jo uhkailee, että pistää mut tykästymään vielä Merlinistä, Arrow'sta ja Viikingeistä. Joo, ei tule tapahtumaan :D  

Roolihahmoissa tykästyn oikeasti hirveen helpolla mieshahmoihin, jotka on oikeasti fiksuja, vahvoja ja silti vinoilevan huumorin omaavia. Tai puolestaan ne on jotenkin mystisiä, ettei niistä kerrota mitään... Naisissa kiehtoo eniten vahvuus, oli se henkinen tai fyysinen. 

***

large.jpg

Supernaturaliin tykästyin heti yhden/kahden jakson ja trailerin perusteella. No joo, ihan ensin mä katsoin trailerin ja se alko kiinnostaa. Sitten katoin Pilotin ja toisen jakson Wendigon, ja... olin koukussa. Hahmoista ei ole ylläri, että Dean oli (ja on yhä) kiinnostavampi kuin pikkuveli Sam. No, kun alan oikein miettimään... Dean on semmoinen huolehtiva isoveli, joka kuitenkin on pisteliäs, karkeasti suorapuheinen ja piikittelee pikkuveljeä melkein jatkuvalla syötöllä. Pikkuvelikin alkoi jaksojen edessä kiinnostaa, kun se on vähän oikeudenmukaisempi, eikä sano kaikkia asioita suoraan ja sillä on se demonijuttu, mutta isoveli vie silti voiton kiehtovuudessa :D Ja se niiden auto... Chevrolet Impala 1967... Kelpaisi minullekin.

e263d646.jpg

Dean ja aseen kanssa hilluva Sam

JohnWinchester.jpg

Isukki, John Winchester. (Marya tuntui tyhmältä laittaa, koska hahmo ei esiinny useasti)

***

stargate_atlantis-600x338.jpg

Stargate Atlantis- sarjassa (löysin Netflixistä, ei esitetty Suomessa) tykästyin yhden jakson perusteella, traileria en muistaakseni jaksanu edes kattoa :D Hahmoista tykästyin oikeestaan kaikkiin, kukaan ei ärsyttäny :D Se majuri John Sheppard oli semmoinen hauska kaveri, mutta silti oikeesti fiksu vaikkei siltä aina vaikuta. Athoslainen Teyla Emmagan taas oli vahva, henkisesti ja fyysisesti, mutta samalla fiksu ja varovainen. Tohtori (kuten hän aina muistuttaa) Rodney McKay taas on aika pöljä sosiaalisesti, mutta silti tiimin viisain teknillisistä taidoista. Huumori on todella kuivaa ja hauskinta on, kun Sheppard pistää McKayta halvalla :D Tiimiinhän tulee vahvistusta satedalaisen "karkurin" Ronon Dexin muodossa, ja se oli sellainen nopea, vahva ja hauska kaveri :D 

90730d6947eeff27de212c557c998b61.jpg

Majuri John Sheppard, Ronon Dex, Teyla Emmagan, Rodney McKay

Tohtori Elizabeth Weir puolestaan oli aika... hankala luonne ja tykkäsin siitä, kun se on nainen joka johtaa koko helahoitoa! Vaude. Luutlantti Aiden Ford... jäi aika mitäänsanomattomaks, kun hahmolle kävi mitä kävi. Hahmo ei siltikään ottanut mua päähän kertaakaan. 

f68f4210767503a5b6771b0eb929ba55.jpg - Aiden_Ford.jpg

Tohtori Elizabeth Weir ja luutlantti Aiden Ford 

Mutta, lääkäri (tai tohtori taisi olla) Carson Beckett. Ihana! Se skottiaksentti on jotain, minkä kuuleminen on mulle miltein kuin musiikkia. Beckett oli siitäkin ihana, että sai köniinsä <3 

normal_atl_117_0438.jpg

Tohtori Carson Beckett

Anteeksi, oon sadisti <3 

***

%2C.jpg

Game of Thronesissa ensimmäinen hahmo, jota inhosin samantien oli Viserys Targaryen. Mikä hemmetin idiootti myy siskonsa, että itse saa seitsemän valtakuntaa?! Pisti vihaksi, vaikka kyseessä onkin vaan sarja. Ja siitä Targaryenin suvusta puheenollen, mä tykkään Daenerysista! Se on semmoinen enkelimäinen, mutta henkisesti vahva nainen. Aluks en niin pitäny sen tulevasta ukosta, Khal Drogosta, mutta tykästyin siihenkin. 

viserys.jpg

Viserys Targaryen

743705127_1904333.jpg

Khal Drogo ja Khaleesi Daenerys

Koska sarja vilisee hahmoja, en jaksa luetella kaikkia. Mutta Arya on ihana poikatyttö, Sansa taas vähän ärsyttää kun on niiiin ylimielinen. Ned Stark pisti silmään näyttelijän takia, samoin Jon Snow. Sellainen nössön oloinen (aluksi), mutta se onkin kova äijä :D Bran oli ihanan pieni, mutta sen pikkuveljen rooli jäi laihaksi. Isoveli Robb on ihanan veljellinen! Tai niiden äiti, on aika mamma! 

tumblr_m396901GFh1roz5p1o1_500.jpg

Bran, Arya, Sansa, Robb, isä Eddard "Ned", äiti Catelyn & Rickon

Jon-Snow-S4.jpg

Jon Snow (suom. Nietos), Nedin äpärälapsi

Lannisterin mahtisuvusta eniten tykkään Tyrionista! Jaime ja Cersei on ällöttäviä. Sisarukset tekee keskenään lapsia, kuten Joffreyn kuka ei edes ole kuningas Robertin poika. Sen sijaan Robert on hauska, vaikka onkin juoppo ja toisinaan ällöttävä. Mutta se röhönauru... 

Tyrion-Cersei-Jaime-Lannister-game-of-th

Tyrion, Cersei ja Jaime Lannister

***

24-TV-Series-Logo.jpg

24:sta oon katellut ensimmäisen kauden melkein loppuun, mutta loput on vähän sieltä täältä. 3-4 katsoin miltei kokonaan, jaksoja jäi välistä. Hahmoista ei liene ylläri, että Jack Bauer on kova kaveri. Tytär Kim....hahmo meni mulla vähän ohi, mutta se nörtti, Chloe O'Brian on aika kova likka. Siitä on hirveesti aikaa, kun oon viimeksi sitä edes tsekkaillut, joten paha sanomaan sarjasta oikein mitään. Jos yks hyvistä hahmoista kuolee, se on aina pieni järkytys. 

24_Season_1_Cast.jpg - Chloe_Day_5.jpg

Kimberly "Kim", Teri ja Jack Bauer, senaattori Palmer ja CTU:n Nina. Chloe O'Brian, Jackin läheinen ystävä.

***

21_Jump_Street.jpg

21 Jump Streetin löysin vahingossa ja ihan vain näyttelijän takia. Sen hahmo, Tom Hanson on aika nössökkä, mutta mä olenkin vasta puolivälissä ensimmäistä kautta. Työkaverit tuntuu olevan isommin nuoria kuin Hanson, mutta se tiimityö näyttää toimivan silti ihan hyvin. Hauskoja kollegoita, varsinkin ensimmäinen pomo Jenko :) Muita kausia oon koittanut etsiä, mutta turhaan... Kaikki hakutulokset menee samannimisiin elokuviin. 

21_jump_street_0.jpg

Edessä: etsivät Tom Hanson, Judy Hoffs ja Harry Truman Ioki.

Takana: Richard Jenkon tilalle tullut uusi pomo Adam Fuller ja etsivä Doug Penhall 

***

Touch -sarjaa en ole vielä aloittanut, mutta teen sen kyllä ;) 

~ Elizabeth