Hei. 

Koska mediassa (varsinkin facebookissa ja instagramissa) on kohistu nelivuotiaan Lennin mieltymyksestä asioihin, jotka mielletään yleensä tyttöjen jutuiksi (mm. pinkki ja glitteri), niin pistänpä minäkin korteni kekoon. Aluksi ainakin pukeutumisen osalta, sitten siirrytään pintaa syvemmälle. Vaikka olenkin nainen ja tykkään mekoista, ei munkaan pukeutumiselle ole aina hurrailtu - osalle äitini vaateratkaisusta on naurettu. Jälkikäteen kun oon pohtinut, niin aivan naurettavaa pilkata kukkakuviohousutyttöä! Nehän on kai nyt muotia, kukkapöksyt siis? Mulla on vaatekaapissa nyt yhdet kukkafarkut (ollut toisetkin, mutta ei enää mahdu) eikä kukaan ole nauranut! Käytin niitä viime kesänä yhdistettynä Elvis Presley- toppiin, enkä saanut yhtään kieroon katsovaa mollotusta.

BLOGI%21%21%211-002.jpg

Kuljin ala-asteella kaikenlaisissa rytkyissä, mutta parhaiten on jäänyt mieleen keltapohjaiset kukkapöksyt, sellaiset löysähtävät sekä monen ala-astelaisen tytön suosikki: heppareppu! 

Yläasteella mä leikin harmaata hiirtä, kun päällä oli yleensä harmaa huppari, jonka vetuketju oli kurkussa asti ja housuina farkut. Tennaritkin taisi kuulua siihen, jos en väärin muista. Ja jos mulla olikin hirveen värikäs paita (voi kamala, keltainen... haha!), niin vetoketju oli ja pysyi kurkussa! :D Ei mua kiinnostanut mitään muoti. 

BLOGI%21%21%21-003.jpg

Huppari yleensä oli harmaa, farkut ei ollut tiukat, toppina aina yksivärinen ja jalassa tennarit. Simppeliä siis, silti naurettiin... 

Yläasteen jälkeen menin kymppiluokalle ja siellä oli eräs ihana ystävä, jonka kanssa vähän alettiin fiksailla mun vaatekaappia. Silloin löytyi mun päältä jopa kukkakuviota, silti se tuntui hirveän räikeältä. No, vuoden aikana päivittelin vaatekaappia ja sama päivittäminen jatkui ammattikoulun kakkoselle asti.

BLOGI%21%21%21-002.jpg

Tässä on osviittaa, millaisella tavalla olenkaan pukeutunut... Okei okei, tuo kuva jossa poseeraan sinisen kameran kanssa, oikeassa alakulmassa on viime kesältä... Silti!

Nytkö? Kaikkea, mistä mä tykkään! Mm. pin-up -, vintage- sekä burleski- vaatteet inspiroi mua paljonkin! Kaapista löytyy muutama siihen suuntaan menevä vaate, samoin värikkäitä neuletakkeja, huppareita, toppeja ja pitkähihaisia ja on jopa kolmet feikkinahkalegginsit (vinyyliä). Takkivalikoimasta löytyy mm. Collectifin punamusta huopatakki sekä Jensenin tekemä sininen tuulitakin ja pilottitakin yhdistelmä ;) 

BLOGI%21%21%212-001.jpg

Myönnetään, tykkään hameista/mekoista, polka dotista, raidoista, pitsimekoista (tuon pinkin lisäksi löytyy myös musta ja violetti), farkuista (mitä enemmän väriä, sen parempi!), T-paidoista, topeista, feikkinahkalegginseistä, hiuskoristeista (kukka, panta..), neuletakeista, fiftarimeiningistä ja burleskin tyylistä, koruista (pöllö, mm...), jopa huulipunasta. Ei, en ole outo. Koska olen nainen, se on normaalia. Jos olisin mies, joutuisin pilkan kohteeksi.

Pictures-002.jpg

Naisellinen puoleni rakastaa koruja, huulipunaa, korkokenkiä, koruja, aforismisia lauseita, kauniita vaatteita kuten pin-up tai burleski. Miehekäs puoleni sen sijaan ihailee amerikanrautoja, pitää jalassaan ajoittain kunnon lenkkitossuja ja pitää tietokoneen kanssa leikkimisestä.

~

Elokuvien valikoinnissa naisellinen puoli pitää draamasta, mm. Black Swan. Miehekäs puoli sen sijaan nauttii saadessaan antaa aivojen levätä, kun ruudussa näytetään väkivaltaa (ei, päiden irtoamisesta en nauti), ratkotaan murhia, annetaan oman käden oikeutta, ryövätään, tapellaan, ajetaan poliisia karkuun hienolla autolla. Tällaisia on mm. Fast & Furious. Lapsellinen puoleni tykkää katsoa animaatioita mm. Frozen tai hyvää komediaa kuten mm. Rush Hour. Nörttimäinen puoli sen sijaan katsoo silmät suurina taistelua hyvän ja pahan välillä, eeppisiä maisemia ja vähän myyttihistoriaan viittaavia keskusteluja hahmojen välillä, kuten mm. Hobitti. TV-sarjojen valinnassa kaikki nuo eri puolet korostuu, siksi rakastankin Supernaturalia, Stargate Atlantista, 24:ää, Game of Thronesia ja 21 Jump Streetiä. 

BLOGI%21%21%21-004.jpg

Supernaturalissa ravintoa saa miehekäs ja nörttimäinen sekä lapsellinen puoleni, siellä kun tapellaan, ammutaan, ratkotaan murhia, dialogit ovat usein humoristisia ja hahmot on suoraan mytologiasta.

Pictures-001.jpg

Stargate Atlantiksen tuijottamisesta pitää sekä miehekäs, nörttimäinen että lapsellinen puoli mutta hieman myös naisellinen puoli. Miksikö? Sarjassa tapellaan, ammuskellaan, tyypit hilluu avaruudessa, dialogeissa on hauskaa huumoria ja ajoittain on pientä draamanpoikasta. 

BLOGI%21%21%21-006.jpg

24:n katselusta nauttii eniten miehekäs puoli, siinä kun ammutaan, kuollaan, tapellaan ja ajetaan autolla karkuun.

24-tv-show.jpg

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Game of Thronesissa eniten vastinetta saa miehekäs puoli, sillä sarja on suhteellisen väkivaltainen mutta naisellinen sekä nörttimäinen myös pitävät, sillä sarjassa on hurjasti draamaa sekä hieman myyttisiä hahmoja.

got-game-of-thrones-30938852-1280-720.jp

Valtaistuimen pelissä voi voittaa tai kuolla

21 Jump Streetistä eniten pitää lapsellinen puoli, sillä minulle 80-luvun sarjat ja elokuvat on lähinnä vaan komediaa. Toki pieni osa miehekkyyttä nauttii sarjasta, sillä tässäkin tapellaan.

Kosketus-sarjasta eniten pitäisi naisellinen puoli, sillä siinä on hurjasti draamaa. Kait.

~

Ollaan mitä ollaan ja jos ollaan vähän pimeitä, ollaan sitä ylpeänä! 

~Elizabeth