Heippa!

Mä en tiedä, kuinka moni tätä blogia lukeva tai selaava ihminen kuuntelee tätä. The Baseballs. Kyllä, se on saksalainen. Otsikko on vapaa suomennos yhdestä jutusta, jonka mä paljastan tässä kohta kunhan ensin uuvutan teidät mun jorinoilla. Heh heh.

Tylsät faktat pöytään, jotka voi myös skipata jos tahtoo...

Strike! oli se ensimmäinen levy, joka näki päivänvalon 2009. Sieltä poiki monta hittiä, joista rocka and roll- versiointi Rihannan kappaleesta Umbrella lienee kiistämättä tunnetuin. Myös alunperin Katy Perryn biisi Hot 'n Cold on suhteellisen tunnettu kipale. Albumin niin kutsuttu jatko-osa nimettiin Strike! Back, johon pojat käänsivät vaivalla kappaleen Last In Line, mikä on kunnianosoitus Nylon Beatin kipaleelle Viimeinen. Biisi on samalla kunnianosoitus myös suomalaisille faneille. Strike! Back sen sijaan näki päivänvalon kesällä 2010. Strings 'n' Stripes tuli yleisön tietoisuuteen huhtikuussa 2011. Albumin tunnetuin kappale lienee 50 Centin rap-laulun Candy Shop uusi, letkeä versiointi rock and rollin tahtiin ja myös tämä levy sai jatkoa, tällä kertaa liven muodossa. Seuraavalla levyllä heittäydyttiin joulutunnelmiin, mistä albumin nimi Good Ol' Christmas antoikin alkuosviittaa. Tuolla kyseiseltä levyltä löytyy myös kunnioitettava klassikkolaulu Let It Snow. Toistaiseksi uusimmalla albumilla eli 2014 julkaistu Game Day tunnelmat palautuivat letkeään rock and roll- musiikkiin. Mo Hotta Mo Betta lienee tunnetuin kipale kyseiseltä albumilta.

Miten The Baseballs nyt hirveästi Suomeen liittyy?

Strike! oli Suomen myydyin albumi 2009 ja albumeita myytiinkin huikeat 73 626 kappaletta. Bändi kävi myös vierailulla täällä takapajulassa samaisen vuoden marraskuussa. He esiintyivät On The Rocksissa, Helsingissä ja esiintyivät myös ohjelmissa Maria! sekä Big Brother. Alkuvuodesta 2010 bändillä oli keikka kolmessa Suomen kaupungissa: Helsinki, Tampere ja Seinäjoki. Kesäkuussa he esiintyivät Kalajoen Juhannus- festareilla ja Himos- festivaalissa, Jämsässä. Heinäkuussa puolestaan bändi esiintyi mm. Yyterin Kesäfiilis- tapahtumassa Porissa, Lohjalla rantajameissa, Big Band Festivalilla Imatralla, Ruisrockissa Turussa, Kotkan Meripäivillä sekä Rockcockissa Kuopiossa ja elokuun puolivälissä Ankkarockissa, Vantaan Korsossa. Pojat ovat myös käyneet jakelemassa nimmareitaan Espoossa, Isossa Omenassa. Vuonna 2011 kolmikon keikka sijoittui lokakuulle.

Loppulörpöttelyt

Nyt, kun alkufaktat on lässytetty, voidaan jatkaa aiheesta omin sanoin. The Baseballsin kiertue Game Dayn jälkimainingeissa jäi meiltä suomalaisilta tyystin väliin, joten me sitkeät sissit emme anna moisen tapahtua uudestaan. Saksan pojat julkaisevat uuden levyn 9.9, johon otsikkokin viittaa ja alkuperin nimi juontuu tulevan albumin nimestä: Hit Me Baby. Bändi pyörähti Oluset- festareilla 9.7, mihin itse en yrittämisestä huolimatta päässyt, ja tapahtuma todisti ainakin yhden asian: meiltä Suomesta löytyy suuuri joukko faneja, jotka haluavat tämän bändin Suomeen ja kenenkä lanteisiin kolmikko ei saisi liikettä?

hitmebaby.jpg

Hit Me Baby Tour 2016 starttaa syyskuun lopussa. Jotta me saataisiin tämä lahjakas, upea bändi Suomeen, me tarvitaan allekirjoituksia. Adressin osoite löytyy täältä.

~ Elizabeth

PS. Tiedot on kyylätty röyhkeästi WikiPediasta, vaikka osa olikin muistissa. Ainoa kuva on pöllitty adressin kanssa samalta sivulta. Nyt, kun tunnustin asian, en saa sanktioita. Kiitos nam ja kirjoittakaa, kiitos ;)