Selvä. Kolme syytä, miksi tein tämän.

(Ehkä painavin syy.) 1. Tätä toivottiin. 2. Osaan tehdä sen ja ottaa kuvat ilman kaveria. 3. Jos joku saa tästä innostuksen, en turhaan ole ollu sotkussa lankojen kanssa.

Pieni sana ohjeista ja kuvista: en ole koskaan tehnyt minkään valtakunnan ohjeistusta millekään tekeleelle, joten älähtäminen on sallittua! Kiitän, mut en kumarra jos en tästä palkkiota saa. Palkkioni tästä on kommentit, kiitos!

Oikeasti on ihan sama, millä värein teet nauhan. Käytän ohjeissa siksi erivärisiä lankoja, että aloittelijoiden on helpompi iskostaa, mikä menee ja minnekin. Ja siksikin, että kuvista näkee helpommin, millainen nauhasta tulee. Jos kaikki langat olis sinisiä, olisi hankala nähdä kuvista, miten se solmu oikeasti menee.

TARVITSET ?

Pitävää teippiä, sakset ja lankaa; iitse olen kokenut maalarinteipin soveltuvan tähän paremmin kuin läpinäkyvä teippi, joten kuvissa käyttämäni on maalarinteippi. Jesaria en ole kokeillut, taitaa olla turhan tujua. Tavalliset keittiösakset käy tarkoitukseen hyvin. Jos aiot hankkia "askartelusakset", itse käytän tätä vinkkiä; älä leikkaa saksilla teippiä tms. liimapintaista, koska jossain kohtaa sakset "tahmautuu" kiinni eikä niillä saa leikattua esim. lankaa enää hyvin. Toinen vaihtoehto on laittaa sakset tiskikoneeseen.

Lanka: itse olen käyttänyt Novita Miami- merkkistä lankaa, koska siinä on 50% puuvillaa ja 50% akryyliä. Tämän langan olen löytänyt ihan Prisman "lankahyllyiltä" ja kokenut tämän hyväksi. Tokihan Miami on paksumpaa, kuin ihan pujotteluun tarkoitetut langat, mutta tämä ei veny liikaa ja helppo käsitellä. Väreinä minulla on viisi lankaa; keltainen, sininen, vihreä, keltainen ja pinkki. Kaikki kuvien langat ovat Novita Miami.

naruv%C3%A4ri-normal.jpg

PERUSOHJE

Laitan tästä kuvat ja selitykset, mutta pari perussääntöä tälle nauhalle on.

1. Pidä tarkka huoli lankojen järjestyksestä, etteivät sotkeennu keskenään. Jos näin käy, joudut ikävä kyllä purkamaan työsi siihen asti, kunnes voit korjata virheesi.

2. Unohda pihtaus lankojen pituudessa. Jos lanka loppuu kesken, työtä on hieman hankala jatkaa. Joten pidä huolta, että otat tarpeeksi pitkän pätkän lankaa. Oma muistisääntöni on: vasemman käden sormista oikean käden sormiin.

3. Ystävännauhan pituus mitataan ranteesta. Valmis työ ulottuu hieman yli ranteen paksuuden.

naru-normal.jpg

Valmis työ. Väreinä sininen, vihreä. Neljän langan työ.

NÄIN SE ALKAA

1-normal.jpg

Ota neljä saman pituista lankaa.

2-normal.jpg

Tee solmu. Jätä solmun jälkeen tilaa "lankahännille", niitä tarvitaan myöhemmin.

4-normal.jpg

3-normal.jpg

Tuossa on siis vielä määritelty mikä on lankahäntä. Selvennykseksi :)

5-normal.jpg

Teippaa langat hyvin. Ja ohjeessani lankojen järjestys on tuo. Eli vihreästä lähdetään liikkeelle. Muista aina järjestys. Vihreä, punainen, keltainen, sininen.

6-normal.jpg

1. Aseta vihreä lanka kuvan osoittamalla tavalla. Teet vähän kuin ison C-kirjaimen toisen langan päälle.

7..-normal.jpg

2. Kiepauta vihreä lanka punaisen langan alta, kunnes vihreä lanka on kuvan osoittamalla tavalla. 

7-normal.jpg

3. Vedä kevyesti vihreästä narusta. HUOM! Pidä solmu aina päällä. Muuten työstäsi saattaa tulla erilainen kuin on tarkoitus. 

Nyt sinulla on solmu. Toista sama uudelleen vihreällä narulla. (Katso kuvat 1-3.)

8-normal.jpg

Ensimmäisen kerroksen (vihreällä narulla) jälkeen näyttää tältä. 

Nyt toista samat (kuvat 1-3) kahdesti lopuilla naruilla. Eli teet punaisella narulla sen, mitä kuvissa ohjeistettu vihreällä. Nyt vain korvaat vihreän punaisella. Punaisen jälkeen keltainen ja sininen. Täsmälleen niin kuin kuvissa 1-3. 

9-normal.jpg

Ystävännauhasi alku tulisi näyttää tältä. Huomioi, että mitä pidemmälle nauhaa teet, sitä herkemmin naru vääntyy mutkalle. Tähän on simppeli kikka; vaihda teipin paikkaa n. viiden sentin päähän sormistasi. 

ONNEA YSTÄVÄNNAUHAN TEKOON!

(Ja näin joulukuussa, voit antaa nauhan lahjaksi nimensä mukaisesti ystävälle ;) 

Palaute ohjeista + kuvista olisi toivottavaa. Kyseessä ensimmäinen kuvaohjeeni... Kiitän. Ai niin, omat variaatio-ohjeeni nauhasta kuviensa kera tulee omaan postaukseen. Lupaan sellaisen viikon sisään. Seuraava postausaiheeni koskee kuitenkin enkelikoriste-esineitäni ja muita olentoja ;) Ensi kertaan! 

~ Elizabeth