Hei ja pahoittelut piiiitkästä, kuukauden mittaisesta tauosta.

Mitään selitystä sille ei ole, vaikka voisin selostaa ajanpuutteesta, mutta ei se ole oikea syy. En vain ole jaksanut (laiska minä, hyi hyi) silloin, kun olisi sitä aikaa ollut. Oon ollut aikalailla nenä kiinni kirjassa, tarkemmin sanoen Sookie Stackhouse- vampyyrikirjasarjassa. Just se sama kirjasarja, josta HBO teki suositun True Blood- vampyyrisarjan, jossa esiintyy myös muodonmuuttajia, ihmissusia, noitia ja keijuja (kirjassa, sarjaa en ole katsonut kuin ensimmäisen kauden enkä tosiaankaan ala spoilaamaan). Sen lisäksi, mun keskittyminen herpaantuu jos 5-10 minuutin välein joku keskeyttää - ja uskokaa tai älkää, tällaisia päiviä on tässä ollutkin. Joka päivä en myöskään ole kotona enkä raahaa Linux- pohjaista miniläppäriäni mihinkään. Itse asiassa en ole avannut sitä kolmeen kuukauteen. Jotta kuulostan oikein laiskalta ja avuttomalta, niin kerrotaan tässä vielä sekin seikka, että Microsoft (entinen Nokia, minkä kaikki tajusi jo) Lumia 435- luurini (jota hädintuskin voi älypuhelimeksi sanoa), ei anna mun kirjoittaa puhelimella blogia. Onhan sekin tosiseikka, että Vuodatus ei ole tietääkseni keksinyt mitään mobiilisovellusta ja Android- pohjainen tablettini Lenovo (kerskailen oikein sanoen, että se on TAB2 A10-30) viskaa kaikista sovelluksista kahden ensimmäisen minuutin aikana eikä sekään laite ole kuin alle puoli vuotta vanha - ja kyllä, vien sen huoltoon.

Pitemmittä hölinöittä, mä julkaisen vuoden vanhat lorut viikonpäivistä. Hankalaksi teki sen, että jokaisen sanan piti alkaa samalla kirjaimella kuin kyseinen viikonpäivä - suomeksi, maanantailorun sanat alkoi ämmällä. Joten loruissa ei välttämättä ole mitään päätä tai häntää ;) 

IMG_0151.jpg

MAANANTAI

"Maanantaina mammalle mussuttamaan, milloinka muonaa mahaan. Mitähän muori miettii, mahdollisesti milloin maaruokaa maahan. Minä mumisen, mussutan, mietin. Minun mutsi maailman mahtavin."

TIISTAI

"Tänä tuhantena tiistaina, töyhtöhyyppä tanssahtelee tuvan tuolilla. Tirppa taisi tupsahtaa tuvan tiilikatolta. Taidan tipahtaa tasapersiilleni. Taidanpa tästä tehdä tummaa teeleipää, tutisevien teelehtien tuomisiksi. Tuomi tuossa taipuu, toivottavasti tammipuu taipumaton."

KESKIVIIKKO

"Kohta koivet kipittää keskelle kivikkoa. Kumpa kerkeisin kaataa kitusiini kuumaa kahvia. Kahden kimulin kaavailut käytäntöön. Kiitos, kun keskiviikko."

TORSTAI

"Tänään torstaina työtä taaskaan tehtävissä. Taidanpa tästä tallustaa tuttuun tupaan, tirppojen tehdessä taaton tukalaksi. Toivottavasti tunnen tervetulleeksi. Tuota.... Taidan tästä...."

PERJANTAI

"Perjantaina... Perjantaina... Piraatit pinnalle pulpahtaa, petkuttajat pinnalla pysyy. Potkitaan, purraan piraatit pinnalta pohjaan..."

LAUANTAI

"Leipomiselta liki luistettiin, lähes lähdettiin lipettiin. Laulannat, lyyrikat lipsuu laulajalta loistavalta. Lurituksia lukuisille loilotettiin, lopulta lopetettiin. Lisäksi livistimme lipettiin!"

SUNNUNTAI

"Sunnuntaina sumppia saadaan, siispä siivousta suorittamaan. Sulle soittaisin, sekaisin sitä saatan siirtää. Saisimpa sinut seuraani."

 

~ Elizabeth

Ps. Loppuun vielä ne linkit, jos jotakuta kiinnostaa. 

Sookie Stackhouse - WikiPedian sivu, koska en löydä parempaakaan (C. Harrisin sivut aika sekavat mulle)

Charlaine Harris - kirjailijan omat sivut siis, englanniksi tietenkin

HBO - sivu, josta voi tsekata tuon TrueBloodin (ja monta muutakin sarjaa, näin vaikka mainitakseni omat keskenjääneet suosikkini Shannara Chronicles ja Penny Dreadful sekä Game of Thrones

Linux - jos joku pohtii, miten se eroaa Windows- tai Mac OS X-käyttöjärjestelmistä (linkki löytyy sivuilta, jos sen haluaa haalia omalle koneelle tai mobiilina)

Lenovo TAB2 A10-30 - kuva ihan vain kerskuakseni, miten hieno tabletti mulla on (vaikka se tykkääkin potkia mut ulos sovelluksista)