Heips! 

Aloin tässä jokin aika sitten funtsimaan omaa ammattiani, ehkä joskus tulevaa sekä mahdollisuuksia. Joo, tämäkin kirjoitus on ollut jonkin aikaa täällä - tai, lähinnä rakenne. Sekin koostu sanoista nykyammatti, torpatut ja ehkä joskus-urat sekä mahdollisuudet. Niin, mahdollisuudet. Aika olemattomat töiden suhteen, mut parempaakaa en oo saamassa. So bad luck, jos mietin sitä että sen verran oon turhamainen, että kun kerta oon työttömänä, en saa edistettyä mun fiftari-minääni mihinkään suuntaan. Kuolaan kieli pitkällä mm. Collectif Clothesin, Hell Bunnyn, Blackgroupin, What Katie Didin ja Miss Windy Shopin vaatteita. WKD:llä kyllä olis upeita korsetteja, mutta mutta... ;) Aika näyttää. No joo, en ehkä  tällä hetkellä tähän bodiin mitään WKD- korsettejä tunkisi, mutta muita hienoja vaatteita sillä on. 

 collectif_logo.jpg      hell-bunny-logo.jpg

Fiftari-tyyliin keskittyneitä oon löytäny Suomesta neljä, joista yhden tarjouksia kyttään ja se on Miss Windy Shop. Facebookin maailmasta oon löytänyt myös Blackgroupin ja Olivia Rouge Shopin sekä Pin-Up Garagen. Kyllä, Pin Up sekä Burleski- tanssi kiinnostaa. Ja tämä lätinähän ei liittyny mitenkään ammatinvalintaan tai mahdolliseen -vaihtoon, vaan kaikkeen muuhun. Okei, jos oon ihan rehellisenä... voisin tykätäkin, jos sais tehdä työtä jotenkin Pin Upin ja/tai Burleskin hengessä, mut tällainen mämmikoura ei vain osaa. Koruissa ehkä... mutta... saa nähdä. 

whatkatiedid_logo_copy.jpg      misswindy_logo.jpg 

Vaikka oon suhteellisen paha mämmikoura, korujen tekeminen (vanhojen osista) sen sijaan luonnistuu - ihmeen hyvin :D Kuusankosken Taideruukissa on eräs liike, Anni's Creative Corner , minkä ulkoplakaatissa oli hauska teksti: "Jos olet taitaja/tekijä, tule kaapista ulos!" Jos kerään tarpeeks rohkeutta, saatan lähteäkin... ;) Toistaiseksi oon työtön, ja harkitsen hankkivani ihan kokonaan toisen ammatin - todella erilainen kuin nykyinen. Jollain tasolla vaatetus, kauneudenhoito ja vintage kiinnostaa.

pinup_america.jpg 

NYKYAMMATTI

Tätä ei ole glamourilla pilattu, nimittäin lähihoitaja. Erikoisuutena lapset ja nuoret. Päiväkoti-älämölö on ihan kivaa, mutta kun en oo päässy siihen universumiin hirveän syvälle... en osaa sanoa, haluanko tehdä sitä työtä 30 vuotta! :D Noin 10 kuukautta on tullut tehtyä duunia päikkäreissä - Kouvolassa. Muualle en olekaan päässyt. Kerrankin eräs pomo ilmoitti kunnioitettavan rehellisesti, ettei aio edes pyytää haastatteluun...ja mun mielestä oli hyvä kun ilmoitti, koska toiset taas jättivät roikkumaan langoille. Nykyisessä kaupungissa olisi aivan turha lähtee jatkokouluttautumaan tai tekemään täydennyksiä... töitä kun ei saa.

lassi.jpg

TORPATUT JA EHKÄ JOSKUS -URAT 

Torpattuja uria on vaikka millä mitalla! Lapsena tietenkin näyttelijä, laulaja tms. oli ihan normaalia! No, joskus halusin poliisiksi heittämään roistoja putkaan... kunnes tajusin ettei se ollut mitä halusin. :D Ensihoitajaksi harkitsin opiskellessani lähihoitajaksi... tajusin, että työ on niin henkisesti kuormittavaa, joten torppasin sen. Siksikin, kun esim. miten kertoa omaisille että tämän läheinen on juuri kuollut? Tai miten kestää sanoa kuolevalle, että hän selviää vaikka oikeasti tietää, että se ihminen kuolee? Tai se avuttomuus, kun tajuaa ettei voi estää viikatemiehen vierailua mitenkään? Ei, en kestäisi.

Satellite.jpg 

Opiskeluaikana halusin myös kätilöksi - haluan edelleen - mutta en todellakaan tiedä kestääkö minun kanttini. Mitä jos vauva kuoleekin? Miten kertoa siitä vanhemmille? Lohduttaa heitä? Kohdata viha ja suru? Myöhemmin (siis tässä viiden vuoden aikana) olen halunnut myös sanoittajaksi ja kokeilin kirjoittaa runoja... Kröh, niistä tuli aivan karmeita! :D 

 ensihoitajavaaka1212kj_503_uu.jpg

 

Monia uria olen torpannut, kun todellisuus iski tajuntaan, etten voi tehdä. Yksi on kätilö. Sydämeni vuoksi en toistaiseksi voi tehdä sitä työtä. Unelmani olisi taide/kulttuuri/elokuva ja hyvinkin tajuan, että se on kaukainen haave. Ehken olekaan tarpeeksi lahjakas? Aivan unelmani jäävuori on kirjailija ja/tai käsikirjoittaja, sillä kirjoittaminen on intohimoni :D 

luova_kirjoittaminen.jpg

MAHDOLLISUUDET

En usko muihin mahdollisuuksiin nyt kuin että kehityn kirjoittajana. Mahdollisuuksia olisi moneenkin, mutta juuri nyt... ei ole uskoa oikein mihinkään. Uuden ammatin keksimisessä menee aikaa, mutta onneksi on aika amaatinvalinnanohjaukseen loppukuussa... Ehkä siellä keksitään, mille alalle soveltuisin parhaiten kun työ lähihoitaja ei ottanut tuulta alleen... 

~ Elizabeth