No, morjens!​

Tulipa mieleen, kun erään frendin kanssa puhuttiin kirjoista, et mitäpä jos mä kans valaisisin omia lukutottumuksia tai jotain vastaavaa löpinää. Voin kait myös laittaa vaihtoehtolistan kirjoista, joista jonkun luen seuraavaksi. Tämä tekstinretale on pelkkää omaa löpinää, mut kommentit on ihan toivottuja :) 

// Kirjojen kuvaoikeudet eivät ole minun. Kiitos, aamen. //

Aina nenä kirjassa kiinni ? 

Kyllä, melkein aina. Tällä hetkellä oon lukemassa kolmee kirjaa (kyllä, samaan aikaann!!): Harper Leen Kuin surmaisi satakielen, Cassandra Claren Varjojen kaupungit: Luukaupunki ja E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey: Darker. Kunhan saan kaikki kolme luettua, teen niistä ehkä yhteenvedon tai jotain. 

satakieli.jpg      luukaupunki.jpg

darker.jpg

Ammattikin tulee liittymään kirjoihin tai äidinkieleen ? 

Ei, ei tällä hetkellä. Nykyinen ammatti on lastenhoitaja, joten ei juuri kirjoja lueskella työn puolesta. Ellen aio perehtyä vaikka syöpälapsen hoitoon tai ryhtyä erityislapsen omahoitajaksi/avustajaksi :) Haavenani toki on olla joskus kirjailija tai käsikirjoittaja. Nyt tosin oon aika lailla innostunu elokuvan teosta, joten animaattori on yksi haave. En tosin tiiä, riittääkö rahkeet mut ehkä 21-vuotiaalla ei tarvikaan? 

Kävelevä tietopankki ? 

Ei. Kauheesti ihmiset ei kysele, kuka se Keski-Maassa ollu pahis olikaan tai vapautuko se etsivä kauniin sarjamurhajan kynsistä (viittaus Chelsea Cainin kirjoihin Sydänverellä. Suoraan sydämeen ja Musta sydän). :D No, ehkä satunnaisesti kysyy, mut harvemmin faktaa. Pikkuveljen kanssa tulee pölöteltyä Tolkienin maailmasta, tai sitten jutellaa leffoista. 

syd%C3%A4nverell%C3%A4.jpg      suora.jpg

mustasyd%C3%A4n.jpg

// Trilogia on tuossa järjestyksessä oikeastikin. // 

Kirjafriikki - oma vai lainakirja ?  

Ihan oma oltava. Kerran lueskelin Dream Kissin kakkososaa ja sain päähänpiston, että mä haluan sen. No, sen kakkososan sainkin mutta mun vaaripappa sitten hommasi ykkösosan :) Kolmonen ja nelonen tuli hankittua omin voimin. Sen jälkeen oon mieluummin selaillu kirjoja ensin ja sitten miettiny, saisinko sitä jostakin hankittua itselle. On muidenkin kirjojen kanssa käyny sama, että kun tykästyy yhteen osaan, alkaa tsekkailu saisko jostain loputkin :) Mm. Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjat tai Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse

juoppis.jpg      veri.jpg

// En viitsinyt pistää Juoppohullun päiväkirjojen enkä Sookie Stachousen koko kirjasarjaa. Kukaan ei jaksaisi tollottaa ensin viittä osaa ja sen jälkeen kolmeatoista. Joten siksi laitoin kirjasarjojen ensimmäiset osat, eiköhän aika moni tiedä nuo kuitenkin. Ja jos ei, Google on kiva kaveri. :) // 

Mitkä kirjat seuraavaksi pakko saada-listalla ? 

No, nythän mulla on kirjojen ostokielto (poikkeus Sookie-sarjan kaksi viimeistä osaa), koska mun kirjahyllyssä on 84 kirjaa avaamattomana, eli en ole lukenut niitä. Nyt kun saan Luukaupungin ja Darkin luettua, listahan pienenee. Koska Kuin surmaisi satakielen on lainakirja :) Mutta ne pakkosaada- kirjat on: Charlaine Harrisin Veren muistii ja Sydänverellä.

Onko mielessä "haamukirjoja" eli kirjoja, joita on etsinyt kauan mutta ei vaan löydä ? 

On. J.R.R. Tolkienin Keskeneräisten tarujen kirja. Oon tsekannu lähikaupungeistakin mm. Lukusoppi, Vaarin Antikvariaatti (Itäkeskus), Novgorod ja nimeämättömiä. Nettikirjakaupoista mm. Booky.fi, Suomalainen kirjakauppa. Adlibris ja muita nettikauppoja. Kävin tsekkaamassa paikan päältä Suomalaisessa, mutta sanottiin ettei sitä saa. Likeltä en oo vielä kysyny, mut jos sieltäkään ei, niin käyn rekkaamassa itseni Vihreään Lohikäärmeeseen, tai muille foorumeille ostoilmoituksen tai vaikka myös Huutoon. Aion saada sen kirjan. vastahan sitä olen reilu vuoden etsinyt. :) 

kesken.jpg 

Tai toki, jos jollain lukijalla on se kirja ja haluaa siitä eroon, laita viestiä!

~ Elizabeth